Информации за Лекар


Д-р Дева Петрова 
Онколог радиотерапевт Онкологија и радиотерапија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2012 - сега

Докторски студии - Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

2011

Aсистент по радиотерапија и онкологија, Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

2008

Помлад асистент по радиотерапија и онкологија, Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

2005

Специјалист по радиотерапија и онкологија, Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

2000

ESTRO /IAEA – обука во областа на радиологијата
Братислава, Словачка

1996

Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2013 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“ 
Оддел за онкологија и радиотерапија, шеф на оддел 2009 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за онкологија и радиотерапија – Скопје, отсек за третман на карцином на дојка, шеф
2000 - 2013
Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за онкологија и радиотерапија - Скопје

Членства

- Здружението на онколози и радиотерапевти на Република Македонија
- Европската асоцијација на медицински онколози - ЕСМО.

Странски јазици

-Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language