Информации за Лекар


Д-р Маја Каличанин Марковска
Специјалист  ортопед Ортопедија и трауматологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2008 Асистент по ортопедија, Медицински факултет, 
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 2002 Специјалист по ортопедија на Медицински факултет – Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 2002 Ултрасонографија на детски колкови, Клиника за ортопедски болести
Столзалпе, Австрија – Проф. д-р Р. Граф 1994 Медицински факултет – Скопје, Р Македонија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за ортопедија и трауматологија 1995 - 2010 Клиника за ортопедски болести - Скопје
Универзитетски Клинички центар - Скопје

Сертификати

- Сертификат за ултрасонографија на детски колкови, Клиника за ортопедски болести во Столзалпе, Австрија – Проф. Д-р Р. Граф - Европска диплома за детска ортопедија - 2013

Членство

-          МАДОТ, EFFORT, BUON, ISTMUS, МЛД, ЛКМ, Црвен Крст на Македонија

Странски Јазици

- Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language