МУЛТИДИСЦИПЛИНАРЕН ПРИСТАП ВО БОРБАТА СО КАНЦЕР

Во Центарот за онкологија и радиотерапија во „Аџибадем Систина“ пациентите добиваат мултидисциплинарен пристап при донесувањето на одлуката за дијагноза, третман и следење на болеста. Целокупната посветеност кон малигните заболувања претставува сложен процес, затоа од голема важност е интегрирањето на систем кој ќе ја обезбеди најдобрата и најефикасна грижа за пациентот. Предноста од т.н. „tumor councils“ составени од специјалисти од најразлични области од медицината е можноста за проценка на сите аспекти на заболувањето. 

 

ХИРУРГИЈА

Хирургијата игра огромна улога во поставувањето на дијагнозата, како и во третманот на канцерот. Онколошките хируршки интервенции се изведуваат единствено од страна на хирурзи специјализирани во тој домен.

Прочитај повеќе

ОНКОЛОГИЈА

 Медицинската онкологија опфаќа лекување пациенти со канцер, спроведување превентивни мерки за заштита од канцер, како и следење на пациентите со канцер и методи за рано дијагностицирање.  

Прочитај повеќе

РАДИОТЕРАПИЈА

Радиолошка онкологија подразбира користење на јонизирачки зраци во третманот на пациентот со канцер, како и истражувања кои се водат на ова поле. Радиолошката онкологија има две области на апликација на третманот,...

Прочитај повеќе

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

Language